Polisen ljuger i yttrandet till JO

Dela gärna!

 

Järnkaminerna har tagit del av polisens yttrande (ladda ned som PDF här) till Justitieombudsmannen (JO) efter de över 800 JO-anmälningar som skickades in efter det urspårade derbyt mot aik den 26 januari då många Djurgårdare (och aik:are) råkade illa ut efter våld från polisen.
Vi kan tyvärr konstatera efter att ha läst yttrandet att polisen fortsätter sky självkritik som pesten och man erkänner ingenstans att man gjort fel på minsta sätt. Detta trots youtubefilmer som visar batongslag mot folks huvuden – bakifrån! Istället upprepar man som ett mantra att insatsen planerats tillsammans med klubbarna, som att det skulle rättfärdiga de rättsövergrepp och misshandlar man stod för på flera derbyn i vintras.
I yttrandet hävdar också polisen att Järnkaminerna ska ha gått ut med en uppmaning på vår hemsida om att tillsammans med Black Army ha “en gemensam aktion mot polisen”. Detta är en ren lögn och går enkelt att motbevisa genom att titta i vårt nyhetsarkiv eller genom en google-sökning på vad som publicerades på hemsidan innan derbyt. Att polisen i ett officiellt yttrande till JO väljer att ljuga (och bli påkomna)  är ledsamt och ärligt talat under vår nivå att bemöta ytterligare.
Vi vill i polisen ha en seriös samtalspart som gör allt för att skapa säkra arrangemang på våra matcher. Istället har vi en part som gör allt för att undvika kritik, vägrar erkänna våldsbrott som fångats på film och som ljuger för att framstå i bättre dager. Detta är ett problem för oss supportrar och i ärlighetens namn ett problem för polisens och rättsväsendets trovärdighet.
Vi hoppas att en dag kunna återuppta dialogen med polisen. Men då krävs att man slutar ljuga och börjar ta ansvar för sina snedsteg.
/Järnkaminernas styrelse