Buss- och tågvärdar

Järnkaminerna försöker varje år arrangera våra populära bortaresor till alla bortamatcher i fotboll som herrlaget spelar, utvalda bortamatcher till bortamatcherna i hockey som herrlaget spelar samt om det finns intresse och resurser till andra sektioners matcher på bortaplan. 

 För att överhuvudtaget kunna arrangera dessa resor så behövs ett stort antal bussvärdar som tar hand om det praktiska på en resa. Som bussvärd kommer du till avreseplatsen cirka 30 minuter innan avfärd. Man sätter upp sopsäckar så resenärerna kan slänga skräp och flaskor i (och vid behov byts dessa ut under resans gång) för hamnar allt på golvet så får vi städräkningar från bussbolaget och då blir nästa resa dyrare för föreningen och därmed resenärerna. Sen gör man en bussbesiktning tillsammans med busschauffören och noterar på ett dokumentet om det finns några befintliga skador eller saknas något så inte föreningen blir ersättningsskyldiga för detta. Vid hemkomst till Stockholm så görs en ny besiktning för att se om någon eventuell skada har uppkommit under resans gång.

Under resans gång så informerar man via bussens högtalarsystem om dagens resa, planerade matstopp tillsammans med chaufförerna, ankomst till orten med mera. Man kollar också till så alla mår bra under resan.

Som tack för hjälpen så får man gratis resa och gratis inträde till matchen på bortasektionen. Och nej, du behöver inte vara spiknykter på resan men du ska kunna hålla kontroll på bussen från början till slut.

Anmäl ditt intresse genom att skicka oss ett mejl via knappen här nedanför