Om Järnkaminerna

Järnkaminerna har ett gott samarbete med DIF Fotboll och DIF Hockey men är helt fristående från föreningarna. Vår supporterförening är den aktiva ståplatspublikens röst i organiserad form och vi för talan å tusentals Djurgårdares vägnar. 

Inom Järnkaminernas verksamhet ryms mycket, såsom arrangerande av bortaresor samt förhandlingar om biljettantal och priser. Vi driver denna hemsida, som länge varit alla Djurgårdares största informationskanal. Därtill driver vi vår egen webbshop med grymma souvenirer. Järnkaminerna ger även stöd och försöker underlätta för landsortssupportrarna och skall ge de olika landsortsgrupperingarna en hjälpande hand.

Verksamhet för läktararrangemang (tifo) sköts av Sofialäktaren Tifo som är fristående från Järnkaminerna, men ett mycket ingående samarbete råder oss emellan. Årligen bistår vi med stora bidrag till Sofia Tifo.

Vi anser det självklart att vara medlem i Djurgårdens officiella supporterförening om man är Djurgårdare på ståplats, oavsett vilken sport du föredrar. Självklart välkomnar vi även dig som inte står upp eller har biljetter på de aktiva ståplatssektionerna på Djurgårdens matcher, men vi hoppas att ett medlemskap i Järnkaminerna får dig än mer engagerad och livlig på matcherna. Hjärtligt välkommen som medlem i Sveriges bästa supporterförening – Järnkaminerna Stockholm.

Stöd Järnkaminerna Stockholm – bli medlem!

Järnkaminerna jobbar stenhårt för att Djurgården ska ha Sveriges bästa supporterförening. Med den sammanhållning, kraft och pondus som finns inom Djurgårdsfamiljen finns det ingen anledning till att vi inte också skulle ha Sveriges bästa och största supporterförening. Är du Djurgårdare, gammal som ung, sittande eller stående, vill vi att du ska medlem hos oss.

Så jobbar Järnkaminerna

Utöver att stötta laget alltid, oavsett så sker mycket arbete innan och efter matcher. Mycket tid går åt till större nationella arbeten och samtal med många fler än bara enskilda Djurgårdare.

Styrelsen

Engagera dig i Järnkaminerna

Järnkaminerna är bara så starka och effektiva i sitt arbete som de personer som engagerar sig i föreningen. Vi behöver alltid resurser av alla de slag. I Järnkaminernas organisation finns det plats för alla så länge man är beredd att ge det som krävs.

Järnkaminernas arbete är ofta oglamoröst och kan emellanåt bli tungt. Däremot kan belöningarna bli snudd på fantastiska och tillsammans har vi riktigt skoj. Det viktiga med att engagera sig i Järnkaminerna är att man kan bidra med sin tid, är beredd att arbeta för positiv läktarkultur och alltid vill Djurgårdens bästa.

Vad kan du bidra med? Hör av dig till oss och berätta lite om dig själv.

Exempel på vad du kan hjälpa JK med:

  • Skriva texter till hemsidan
  • Sälja souvenirer
  • Bidra med grafiskt material
  • Databashantering
  • Resevärd på buss
  • Kom med egna förslag!

Kontakta Järnkaminerna

Adress:

Järnkaminerna
Box 92091
120 07 Stockholm

Sociala medier