Engagera dig

Järnkaminerna behöver din hjälp

För att få Järnkaminernas verksamhet att funka så krävs det en jävla massa slit och tid för att alla bitar skall falla på plats. Styrelsen består idag av tio personer med olika ansvarsområden (som ganska lätt flyter ihop i varandra) och för att hålla toppkvalité så krävs det väldigt mycket mera folk än oss tio då det ska arrangeras resor, skissas, tryckas och säljas souvenirer, ordnas fester och evenemang såsom exempelvis den populära fotbollsturneringen Kaknäscupen. För varje delmoment så krävs det en antal frivilliga som hjälper till med både det praktiska och själva planeringen innan. Idag består dessa frivilliga av ett litet men tappert och hårt arbetande gäng men vi skulle behöva bli fler, många fler egentligen för att ta föreningen till den höga ambitionsnivå som vi vill vara på. Allt vi gör är på vår fritid i mån av tid och helt utan någon ekonomisk ersättning, detta gäller även styrelsen. Men vi gör det för kärleken till Djurgårdens IF och för att vi har jävligt kul tillsammans.

Viktigt att förstå är att bara för att man anmäler intresse för att hjälpa till som exempelvis bussvärd på bortaresorna eller souvenirförsäljare så innebär det inte att man förbinder att hjälpa till på varje resa eller varje match att sälja. Ni anmäler er som resurs till ett eller flera arbetsområden och får tacka ja eller nej när ni kan och inte kan hjälpa till. Vissa kan på en match/evenemang per år andra kan på alla vi kallar till men för oss är varje hjälpande hand oerhört värdefull.

Nedan så beskriver vi lite mer ingående vad det handlar om i våra olika arbetsområden att hjälpa JK, vi har även skapat ett formulär på Mina sidor där man kan anmäla sitt intresse till ett eller flera områden som man kan/vill hjälpa Järnkaminerna med.

Vill du hjälpa Järnkaminerna? Här är några exempel på hur du kan hjälpa till

Buss- och tågvärd

Järnkaminerna arrangerar varje år våra populära bortaresor till alla bortamatcher i fotboll som herrlaget spelar, utvalda bortamatcher till bortamatcherna i hockey som herrlaget spelar samt om det finns intresse och resurser till andra sektioners matcher på bortaplan. För att överhuvudtaget kunna arrangera dessa resor så behövs ett stort antal bussvärdar som tar hand om det praktiska på en resa.

Souvenirförsäljare

En viktig del för föreningens inkomster är försäljning av föreningens egentryckta souvenirer med DIF- och JK-tryck på. Idag är det ett roligt och sammansvetsat gäng som hjälper till med försäljningen men vi skulle behöva bli många fler.

Grafisk design

Ta fram original till souvenirer för föreningens souvenirförsäljning. Det du behöver är en dator och något av ovanstående program och en hel del fantasi och kreativitet för att hjälpa till dessa.

Redaktionen

Redaktionen tar fram innehåll och material till hemsidan, sociala medier som rör Järnkaminerna och Djurgårdens IF. Det kan vara rena hetstexter för att uppmana folk att gå på match men även intervjuer, krönikor, rörligt material med mera.

Fotograf

Vi behöver dock bli fler även här så om du har en egen kamera och är intresserad av att fotografera så hör av dig!

Affischgruppen

Det material som den grafiska gruppen tar fram med information om föreningens bortaresor och andra evenemang behöver sättas upp på arenan och i närområdet och det är där du som vill hjälpa till med detta kommer in i bilden.

Festgruppen

Vår ambition är att ha medlemsfest någon gång per år men även Kaknäscupen och olika typer av arrangemang på bortaresor/bortaplan, eller speciella samlingar på hemmaplan.