En sista koll inför Tallinn…

Dela gärna!

Imorgon onsdag drar den största delen av bortaföljet till Tallinn för att stödja Djurgår’n till avancemang. Till denna match har vi som bekant tagit fram en t-shirt. Det finns ett fåtal ex kvar och dessa säljs under onsdagen i våran butik fram till 16.00. Eventuellt överblivna ex säljs på båten från 18.00 och finns det ytterligare ex kvar så säljs dessa matchdagen i Tallinn. Vi tar bara emot svenska pengar och priset är 150 kr för medlemmar och 200 kr för övriga. Observera att vi endast tar emot kontanter!

Åk och färga Tallin blå-blått!

***

En liten koll med Magnus Öhrman, ordförande i Järnkaminerna…

Tjena Mange, dags för Europaresa igen! Taggad?
– Ja! Det är ganska precis två år sedan sist och det här är precis vad vi alla behöver just nu. Den senaste tiden har varit mycket turbulent på många håll. Det har i sin tur tagit fokus på det som borde vara det centrala med vårt supporterskap; att festa, ha kul och stötta laget. Europaresorna med DIF är bland det bästa man kan uppleva som Djurgårdare. Tallinn är en nytändning för många av oss. Nu kör vi!

När och hur åker du ner? Vilket hotell har du valt?
– Jag är på väg till båten just i detta nu faktiskt. Åker under tisdagskvällen till Tallinn med färja, hem kommer jag först på söndag. Jag har valt att bosätta mig på Hotel Telegraaf under nätterna i Estland. Det ligger nära och bra till Rådhusplatsen där vi samlas innan match.

Trevligt! Blir det samling på Rådhusplatsen redan på onsdag kanske?
– Ja. Den risken är ganska överhängande, man måste ju kolla läget inför storsamlingen. Sen blir det en tripp till arenan under onsdagskvällen också för att stötta grabbarna i laget lite under träningen.

Vad har du för förväntningar på själva matchen då? Kommer vi klara detta?
– Efter den spelmässigt goda prestationen mot Helsingborg i söndags så åker jag till Tallinn med en helt annan magkänsla än jag hade för nån vecka sedan. Bjuds vi på sånt spel som i söndags så går vi helt klart vidare till nästa omgång. I Tallinn vänder vi trenden.

Några speciella uppmaningar?

– Ja, glöm inte att växla pengar innan resan, Estniska kronor är det som gäller och inte Euro som vissa tror. Ta mycket bilder och filmklipp! Redaktionen räknar med att komma igång med bildarkivet under nästa vecka så det är bara att skicka in allt till oss efter matchen. Sen vill jag se så många matchtröjor det bara går på torsdag. Vi har blivit dåliga på att visa upp oss i matchtröja, men under Europamatcherna brukar den åka på. Jag hoppas att Tallinn inte är ett undantag!

Träning på A Le Coq Arena på onsdag 18:30, ses vi där eller?
Självklart!

Då säger vi så då. Vi ses!
Vi ses i Tallinn!