Krönika: Tankar inför ett derby…

Dela gärna!

Att vara Djurgårdssupporter är inte en hobby, det är en religion och en livsfilosofi. Vi väljer aktivt att leva med Djurgården och Djurgårdsfamiljen. Vi har vår egen kultur som vi värnar om. Utomstående varken förstår eller accepterar vår kultur och vill krossa den genom människorättsvidrig lagstiftning eller genom att ersätta oss med mindre engagerad publik.
Ändå står vi fast vid den och försvarar den för vi har rätten att göra detta livsval.

När DIF spelar fotboll är det en högtid för vår familj. Vi samlas på pubarna runt Stadion och njuter av god öl och varandras sällskap. På våra läktare kan vi släppa loss och få utlopp för våra känslor. Där kan vi sjunga, skrika vad vi vill, svära, glädjas och gråta omringade av vänner som gör detsamma och uppskattar det lika mycket. När vi åker på bortaresor får vi en chans att lära känna varandra och fördjupa familjebanden.

Men det är derbyn mot packet som är årets höjdpunkt. Det är då vi samlas allihopa för att manifestera vår kraft som grupp. Det är en dag som vi alla ser fram emot hela året, en dag då så mycket står på spel, en dag av extrema känslor, en dag som kan få en skitsäsong att ändå vara helt underbar, en dag av kickar!

Skapa dina kickar tillsammans med Djurgårdsfamiljen. Köp din derbybiljett i dag.

/Blue