Ronnie jubilerar på lördag – Rögle hemma på torsdag

Dela gärna!

DIF Hockey är fyllt av spelare som verkligen brinner för skölden de bär på sina tröjor. Flera av spelarna har över tio säsonger bakom sig i föreningen. En av dem är Ronnie Pettersson. Den tystlåtna men alltid lika defensivt säkra backen från Rågsved har gång på gång visat att man kommer långt med ett lugnt sinne och hjärtat på rätt ställe. På lördag mot Frölunda gör han (om han är skadefri) sin 500:e match i DIF-tröjan och kommer därmed att bära nummer 500. Att han så sent som ifjol tog sig tillbaka till hockeyn trots något så svårt som diskbråck gör prestationen bara ännu mer imponerande. Han ska hyllas!

Om drygt en vecka, närmare bestämt torsdagen den 16:e oktober, kommer nykomlingen Rögle på besök. Det är ett lag som många äldre Djurgårdare kan relatera till och många minns både sköna hemmamatcher och bortamatcher mot dem. DIF Hockey passar till denna match på att locka gamla sittplatssupportrar till matchen och vi ska dra vårt strå till stacken och skapa ett rejält tryck i Hovets kurva. Tidningarna har under hela inledningen av denna säsong fjäskat för Rögles klack och de har rankats som etta i Elitserien på flera håll. Det kan vi, de riktiga ettorna, självklart inte acceptera och nu är det dags att vi visar både Rögle och journalisterna vilka som egentligen skapar det bästa trycket i Sverige. Skånes version av Bajen (och Gais) ska inte ha någonting att hämta på vårat Hov!

Det är även aktuellt med en pubsamling till torsdagens match men vi får be att återkomma med var.

Vi kan också konstatera att säsongskorten till klacken nu är slut men att biljetter till alla matcher fram till 20/11 finns i DIF-butiken på Jakobsgatan. Passa även på att handla souvenirer där då det är utförsäljning tills butiken tyvärr stänger den sista oktober.

Sjung för gamla Djurgår’n nu!