Djurgårdens IF – Kalmar lördag 25 oktober 16:00

Dela gärna!

Kalmar FF började sin historia som en folkräkning. Men eftersom de snabbt blev klara med att räkna började de spela fotboll istället för att fördriva tiden. Fäderna spelade mot sina söner i något som konstigt nog kallades för brödrakampen. Traditionen lever kvar än idag där halva laget under namnet Elm är släkt med varandra. Man har dock slutat tävla om får eftersom det har föranlett stor avundsjuka från traktens kvinna.

Matchen på Stadion kommer att föregås av de två huvudtränarnas favoritsysslor, Kurt-Arne Bergstrand kommer med sin tractorpullingmaskin tävla mot Siggi Jonssons islandshästar i att snabbast kärna 134 liter opastöriserad mjölk till prima smör. Som pausunderhållning ställer Jan Tauer upp som med förbundna ögon ska avgöra vem av Henrik Rydström och Pa Dembo Tourray som har blankast huvud. Skiljedomare blir provspelarbrassen Bruno och Micke Dorsin.

Det förväntas bli en jämn match. Båda lagen spelar aggressivt på mittplan vilket gör att det lag som bäst behåller kylan i avgörande situationer får ett övertag. Det är viktigt med koncentrerade avslut på sista tredjedelen och båda målvakterna väntas spela en stor roll. En avgörande faktor blir hur mycket ytterbackarna kan fylla på för att skapa numerära överlägen. Detta gör dock att båda lagen blir sårbara för spelvändningar. Det är mycket möjligt att matchen kommer avgöras på ett misstag eller en enskild spelares spetskompetens.