Rädda Svensk Fotboll

Dela gärna!

Allsvenskan var nyligen rankad som Europas 27:e bästa liga, efter både Cypern och Israel. Nu kritiserar en sammanslutning av de allsvenska Stockholmsklubbarnas supportrar Svensk Elitfotboll för att sakna visioner och mål för svensk fotboll. Dessutom har man inte tagit tillvara på de goda förutsättningar som funnits de senaste tio åren.
 
Produkten Allsvenskan attraherar inte kunden. Publiken sviker och istället för att följa devisen “kunden har alltid rätt” verkar de som styr svensk fotboll vara mer intresserade av att motarbeta och straffa supportrarna, de betalande kunderna, så mycket som möjligt.
 
Vi supportrar vill nu få kraftigt ökat inflytande och tillsammans med SvFF och SEF höja Allsvenskans status och kvalitet med målet att bli en av de tio bäst rankade ligorna i Europa. Det innebär att man snabbt måste ta tag i de stora brister som finns.
Nu gör AIK-Alliansen, BajenGruppen och Järnkaminerna gemensam sak för att komma till bukt med problemen. Genom att en del av beslutsmakten hamnar hos supportrarna och genom att kompetensen inom svensk fotboll höjs tror vi att Allsvenskan kan bli en attraktivare produkt som återigen kan locka storpublik och storsponsorer. En produkt som tar vara på kraften hos de mest passionerade fansen, något supportrarna menar kommer att leda till att elitklubbarna i slutändan får bättre förutsättningar för att lyckas. Första steget är att anordna en hearing där sponsorer och media bjuds in för att skapa en dialog kring hur de tillsammans med supportrarna kan rädda svensk fotboll.
 
Vi som stödjer Stockholmsklubbarna vill ta ett ansvar och bidra fullt ut för vår älskade fotboll. Därför anordnar vi nu en hearing den 11 november där vi presenterar vår kritik och vår handlingsplan för sponsorer och media. Vi sätter bollen i rullning och vi börjar resan mot att göra svensk fotboll attraktiv och framgångsrik igen.
 
Frank Ågren, BajenGruppen,
Viktor Capel, AIK-Alliansen,
Magnus Öhrman, Järnkaminerna
 
Stockholmssupportrarnas åtgärdslista i korthet
* En attitydförändring hos förbunden. Börja lyssna på kunden (supportrarna)
* Ge supportrarna plats i Elitevenemangsgruppen.
* Förbättrat regelverk i Elitfotbollsmanualen.
* Bättre arenastandard.
* Säkra arrangemang.
* Tydligare roller mellan SEF och SvFF.
* Kraftigt förbättrat marknadstänk hos SEF och SvFF.
* Vision och mål för Allsvenskan.
* Modernare biljetthanteringssystem.
* “Huliganlagen” omarbetas för att rättsskydda den vanliga supportern.
* Förändrad attityd och arbetssätt hos polisen.
* Nationell praxis för polisarbete kring fotbollsmatcher.
* En PR- och informationsplan från SvFF/SEF.