Äntligen seger igen för DIF

Dela gärna!

Efter 7-0 och sambatåg mot Modo för två veckor sedan har poängskörden varit minst sagt knaper för Djurgår’n Hockey. Efter en snöplig förlust mot Rögle i Ängelholm i lördags som betydde en elfteplats i tabellen var det många som knutit näven i fickan och gett sig fan på att göra allt för att vända trenden. Det märktes på isen och stundtals även på läktaren.

Det började annars precis som det sett ut i de senaste matcherna. DIF hade flera chanser att ta ledningen, bland annat i ett tidigt power play, men bortalaget Timrå kunde göra sitt första mål för kvällen i sitt första power play för kvällen. Tom Wandell fick stå helt fri och skjuta in pucken bakom Stefan Ridderwall. Tunga suckar hördes från läktarhåll men förvandlades snabbt till högljudd sång när alla verkade knyta näven igen och visa att man minsann inte ger upp så lätt. Svaret kom nästan omgående. Djurgårdsspelarna visade upp en helt annan fart och vilja i bytena efter 0-1-målet. I fem-mot-tre en stund senare kom så kvitteringen när Andreas Holmqvist dundrade in pucken bakom Timrå-målvakten.
 - Vi drar på oss onödiga utvisningar och de får en lite för tidig kvittering, sa Timrås tränare Challe Berglund på presskonferensen efter matchen.

I den andra perioden fortsatte Djurgården att pressa på och trycka ner Timrå i egen zon. Detta gav utdelning när Christian “Fimpen” Eklund styrde in 2-1 på David Schneiders skott. Sedan följde en kavalkad av power play-spel och klara målchanser. Klubbor gick av i precis fel läge samtidigt som Magnus Åkerlund i Timråkassen räddade sitt lag kvar i matchen. I slutet av perioden kunde Johan Andersson, mycket snöpligt sett från DIF-ögon, sätta kvitteringen efter att pucken studsat via Ridderwalls axel in i mål.
 - Det kändes lite som vår match i Skellefteå förra veckan, fast att det var vår tur att ha alla chanser men ändå inte lyckas vinna, sa DIF-tränaren Tomas Montén efteråt.

Inför den tredje perioden hade Montén gett direktiv om att fortsätta våga. Till skillnad från tidigare matcher hamnade Djurgår’n inte långt ner i egen zon i den sista perioden utan fortsatte istället att ge allt. Efter bra press från samtliga formationer kunde Tim Eriksson styra in Andreas Holmqvists skott i power play. Challe Berglund var allt annat än nöjd med domarinsatsen från den förre Solna aik-spelaren Ulf Rådbjer som tydligen hade sagt att tacklingen som föranledde power play-spelet och 3-2 var “spelförstörande”, något som både vi på redaktionen och Tomas Montén tyckte lät underligt.

Efter 3-2-målet fortsatte DIF att mata på med skott mot Timrås mål och när ytterligare chans gav med en man mer kunde Andreas Engqvist åka rakt igenom försvaret och sätta 4-2 i krysset bakom Åkerlund. Det var dock assisten som blev mest uppmärksammad vid detta mål eftersom det var Fredrik “Linkan” Brembergs 300:e assist i Djurgårdströjan, en riktig hjälteinsats som belönades med blommor och stående ovationer. Mot slutet tilldelades Timrå fem-mot-tre-spel av domare Rådbjer men lyckades ändå aldrig komma närmare. Challe Berglund väntade dessutom väldigt länge innan han plockade ut målvakten, något som fick Djurgårdsfansen att sjunga “Challe Berglund håller på Djurgår’n!”.

På presskonferensen efter matchen handlade det mesta om Djurgår’ns övertag spelmässigt. Challe Berglund sade att det blev mentalt jobbigt för hans lag att vara så nedtryckta i egen zon som man stundtals blev, men i Djurgårdslägret var stämningen en annan. Men jakten på poäng är långtifrån över.
 - Det här var en match som vi var tvungna att vinna, nu är det bara att jobba vidare, sa Tomas Montén.