Det är vår i Göteborg

Dela gärna!

Just nu sitter han där i lägenheten i Kungälv, Glenn. Smått oberörd av stockholmarna som ska komma ner på påskafton. Stockholmare har liten kuk och gillar golf, det har han läst i GT. Men Glenn är nöjd med att han är äkta IFK:are, stolt och arbetarklassmässig. I Göteborg, där knusslar man inte. Glenn gillar särskilt inte djurgårdare. De förstår inte fotboll och de klär sig som fjollor änna, tänker Glenn medan han drar på sig sin jeansjacka och låtsas inte se inkassokraven på hallmattan. Han ska ner på ‘nyn och tjöta lite om livet, IFK och de senaste fabriksnedläggningarna. Det är djurgårdare som lägger ner fabrikerna, det har han läst på en sån där chatt.
Glenn flinar när han tänker på kommande lördag. “Det kommer bli som en jädra schlagerfestival när de tågar in” hade hans vän Kenneth sagt. Glenn håller med. Glenn gillar inte kungen heller. Jävla fjollerier, tänker han och tar ett pipbloss. Han suger på tobaksångan och känner hur gött det är att Frölunda gick till slutspel och inte Djurgårn. Frölunda och IFK, det är livet det, tänker Glenn. Det är vår i Göteborg och Glenn ska ner på ‘nyn.

Glenn i väntan på vagnen och på drömmar som ska slå in.