Härliga Dagens Nyheter

Dela gärna!

Vi vill å bloggens vägnar rikta ett stort tack till DN för deras uppfriskande publicistiska hållning de senaste dagarna. Många dagstidningar fjompar runt och försöker hävda “objektivitet” och “journalistiska grunder”, trots att vi alla vet att det aldrig stämmer.

Därför blir vi glada av DN:s övergång till den nordkoreanska publicistiska traditionen av att öppet visa sin ståndpunkt och driva igenom den på nyhetsplats. I det här fallet bedriver man en kampanj för dopingidrotten nummer ett – friidrott, med anledning av att DN-galan på Stadion är hotad.

Vi vågar knappt tänka på konsekvenserna om DN-galan försvann. Fler gråtande barn än utanför insläppen på Söderstadion? Tusentals passionerade friidrottssupportrar med Kajsa Bergqvists autograf gaddad på överarmen bryter ihop? Friidrottssamfundet drabbas av kollektiv chock efter att deras 784:e mest populära tävling försvinner? Vi ryser bara av att tänka på det.

Så från vår luxuösa svit på Kim Jong Inn här i Pyongyang hälsar vi således: tack DN för att vi äntligen har en nordkoreansk broder i det sunkiga medielandskapet!