Livrädda Malmö

Dela gärna!

Nu bär det snart av till Malmö! Blir det sedvanlig triumf nere i högerdanmark? Vi minns och vördar nog triumfen 2003 allra högst. Resultatet blev visserligen 2-1 till Malmö men den mentala triumfen över så många livrädda skåningar var desto större, aldrig har de samlats så många och rädda på en och samma plats. 26812 är tydligen publikrekord för en Malmömatch mot ett icke-Skånelag. Jublet nådde de största höjderna då speakern onanerade i micken av att Johan Arneng fick en varning som innebar avstängning i nästa match. Djurgården saknade halva startelvan och blev utspelat. Men efter 81 minuter reducerade Yannick Bapupa till 1-2. Djurgården var för dåligt den dagen för att på allvar sätta upp en tokpress sista tio men bara tanken på att svenska mästarna, uppbackade av flera tusen blåränder på läktarna, gjorde så att MFF-spelarna nästan sprang in med bollen i eget mål bara för att få ett slut på allt. Bästa målchansen var ett skott från Markus Karlsson nästan från mittcirkeln, och ju längre tid för bollen i luften desto mer ångest från rädda malmösjälar kunde den plocka upp.

Vi förlorade matchen, men samtliga på Malmö Stadion hade med all tydlighet visat vilket lag som var de riktiga vinnarna. Så har det varit sedan dess.