Sensommar i Götet

Dela gärna!

Det är sommarens sista skälvande dagar i Göteborg och Glenn har toppar och dalar. Han ser på den första nyhetssändningen på morgonen och hoppas att Elfsborg har vunnit mot Lazio. Det har de inte. Glenn gillar Elfsborg. Inte lika mycket som Göteborg men ändå. Han gillar inte Stockholm. Stockholmare blir sjuka och impotenta av alla avgaser. Det har han lärt sig när han spelade Trivial Pursuit i Kortedala.

Glenn ska inte åka till Stockholm. Glenns vän Kenneth kommer åka upp i supporterföreningens minibuss. Det är lite lustigt, tänker Glenn, det där med att åka till en annan stad för att titta på fotboll. Även om Glenn har obetald semester en månad till så har han ingen lust att lägga timmar på att bila upp och ner till Stockholm. Biltullar har dom också. Undrar om SAAB kommer få stöd ur staskassan? Hela västkusten skulle gynnas, resonerar Glenn. Det vore gôtt.

Det är sommarens sista skälvande dagar i Göteborg och topparna i Glenns liv blir allt lägre. Men Glenn tar vagnen in mot ‘nyn och tänker att vad som än händer så är han från Göteborg. Det kan ingen ta ifrån honom.

 

Läs gärna del 1 i berättelsen om Glenn.