Lucka 2: Tillbaka till Hovets ståplatsläktare

Dela gärna!

Efter att relationen mellan Djurgården Hockey och supportrarna varit minst sagt kall under stora delar av 90-talet började föreningen arbeta för att få tillbaka supportrarna under mitten på 2000-talet, tillsammans med Järnkaminerna. Och det skulle bära frukt. Under 2006, i samband med Blue Saints/Järnkaminernas 25-årsjubileum, befästes den årliga traditionen med storsatsning på första matchen efter nyår vilket skulle bli väldigt lyckat de kommande åren.
 
Ett krav från många Djurgårdare var också att matcherna skulle återgå till att spelas på klassiska Hovet istället för själlösa Globen som många såg som en av anledningarna till det obefintliga hockeyintresset i Stockholm under flera år. Det gjorde man och sedan 2007 har DIF spelat i stort sett alla matcher på gamla charmiga Hovet. Under tiden har draget på läktarna bara blivit bättre och bättre och idag kan vi skryta med Elitseriens definitivt bästa drag. Mest minnesvärt utöver storsatsningarna är slutspelet 2008 mot Linköping där Hovet förvandlades till ståplats och ett konstant tryck bidrog till att våra hockeylirare kunde ge Cluben (Cluben – Om Ullared vore ett hockeylag) rejält med motstånd under de två matcherna på Hovet.

Fortsätter utvecklingen i samma takt som under 00-talet vågar vi inte ens tänka på hur nästa decennium på Hovet kommer att bli.
 
Ståplats på Hovet är DIF.