Lucka 5: Tifo

Dela gärna!

Det som började på läktarna under 90-talet kom att växa explosionsartat på varenda ståplats (och i många fall sittplats) i Sverige på 2000-talet när tifo blev ett begrepp känt bland gemene fotbollsbesökare. Och häftigast, maffigast och snyggast arrangemang har naturligtvis vi Djurgårdare stått för.

Bland mycket annat kan nämnas Partizan hemma, Juventus hemma, ett antal derbytifon av olika karaktär, storsatsningarna på Hovet, ett gäng sköna bränningar på både Råsunda och Stadion. Tifo- och ultrasgrupper inom Djurgårdsfamiljen har också sett sitt ljus på allvar under 00-talet, den första var dock Ultras Stockholm redan på 90-talet. I dag är Fabriken störst men även Ultra Caos Stockholm (UCS) och nämnda Ultras Stockholm har betydelsefulla medlemsantal.

Slutet av 00-talet har bjudit på glesare läktare på derbyn vilket även påverkat möjligheten till riktigt feta tifon. Men att Djurgården totalt sett dominerat Tifosverige under 00-talet går inte att blunda för. Kort och gott – tifo är DIF.