Lucka 12: Trainers

Dela gärna!

”Inte sneakers – trainers!” blev mantrat för vad vi bar på fötterna under 00-talet (med historisk rättning av myten om att hip hop-kulturen i USA skulle ha kommit på detta mode). Svarta grusfotbollsskor slängdes långt in i garderoben och böts ut mot (i många fall vita) retromodeller av legendariska sportpjuck.

Adidas stod kvar som klar etta av märken och släppte ett gäng modeller som kunnat synas till på så gott som varje modemedveten Djurgårdare. Mest populär var antagligen Adidas LA Trainers som dök upp som svampar ur jorden på Sofia Stå och övriga supportersektioner runt –05. Och så fick Adidas det att vattnas i munnen på dom riktiga entusiasterna för återsläppet av dom efterlängtade gul-blå Adidas Stockholm. Variationen av både märken och modeller har förstås varit större än så men vi lämnar det åt varje persons fantasi av framtida val och nöjer oss med att konstatera att trainers är DIF.