Lucka 22: Internet

Dela gärna!

DIF.se – steget före stod det högst upp till vänster i många browsers under 00-talet, decenniet då internet slutligen tog över som främsta informationskälla kring Djurgården och även samlingspunkt mellan matcher. Inte längre några hemliga tecken, “han i blå tröjan där borta”, tillfälliga souvenirstånd eller telefonsvarare. I och för sig alla saknade på sitt sätt. Och man kan ju undra och bli smått imponerad idag hur man fick iväg bussar på bortamatcherna, trots att det varken fanns mobiler eller internet.

Internet gjorde även så att spelare kunde vända sig direkt till sina supportrar och umgås på ett otvunget sätt, liksom journalister som kunde vara lite mer personliga än den dagliga nyhetsrapporteringen och till exempel ge köptips på böcker. Allt frid och fröjd.

Idag har Järnkaminerna Nordens (och delar av södra europas) största supporterrelaterade bildarkiv, halvvägs in på årtiondet kom även Youtube där vi kan återuppleva de största djurgårdsstunderna i rörlig bild och ljud. På kultursiten 11433.net kan man diskutera de djupare mönstren än bara det senaste resultatet, för att inte tala om ständigt kritiskt granskande svenskafans eller arrangemangsentusiasterna på oberoende Ultraskanalen. Vi vet inte riktigt vad allt detta betyder, men är helt övertygade om att Internet är DIF.