En ursäkt och en förklaring

Dela gärna!

Det är många som hör av sig och undrar om Ohly & Reinfeldt gett sig in i manusförfattar-/TV-sketchbranschen, med anledning av det här inslaget. Vi tänkte inte säga nåt men måste nu erkänna att ja – så är fallet. Kanske var vi lite för naiva när vi trodde att vi skulle kunna göra en sån här grej i smyg, men vi borde fattat att ingen normalt funtad människa skulle gå på att personerna i sketchen inte är skådespelare. Vi var helt enkelt alldeles för klyschiga i vår gestaltning av göteborgare i allmänhet och frölundasupportrar i synnerhet.

“Grömt é dé”

“En kul happening, kul grej. Går på lite matcher dâ å dâ.”

“Här står du och säljer REKORDMATCH-tshirtar!”

Även om det nog finns ett korn av sanning i de nidbilderna så tog vi i alldeles för mycket. Orgeln, färjestadaren som pratar om “derby mot sitt andralag” och Lidl-fyrverkerierna ångrar vi också. Vem fan ska tro att verkligheten är så jävla efterbliven?