Angående allsvenska avsparkstider

Dela gärna!

De så kallade “högriskmatchernas” spelstart har varit ett hett ämne den senaste tiden. Framförallt från politikerhåll anser man sig ha på fötterna att alla samhällsproblem försvinner bara matchen spelas tidigt på en lördag eller söndag. Dessvärre ger detta bara färre åskådare, mindre intäkter för klubbarna, längre poliskommenderingar och längre tidsram för när ordningsstörningar relaterat till matchen kan inträffa. Detta oroar oss då klubbarna i förlängningen får mindre resurser till att bedriva den nivå av publik-, service- och säkerhetsarbete man gör idag. Det spär ytterligare på den negativa spiral vi är inne i.

Utöver ogenomtänkta lösningar, som klubbarna blir kritiserade för om man inte anammar, så har TV-bolagen givits alldeles för mycket makt över fotbollens spelschema. Bortblåst är respekten för fasta avsparkstider och matchdagar. Det blir allt svårare för oss som planerar vår tid efter matcherna att följa laget. Några av effekterna av detta är sämre stämning och mindre attraktiva arrangemang, så även för TV-tittarna. Detta slår hård mot Allsvenskan som produkt i en tid när vår högsta nationella fotbollsserie och våra klubbar redan är i en utsatt position.

Vår sport – vår tid

Vi vill rikta ljus mot den intnernationella kampanjen “OUR GAME, OUR TIME!” som Svenska Fotbollssuporterunionen är en av deltagarna i. Kortfattat vill vi supportrar göra gemensam sak för att råda bot på de problem som det ständigt föränderliga spelschemat och illa lagda avsparkstider skapar för oss aktiva supportrar och våra klubbar. Detta gör vi i samband med derbyt AIK-DIF den 2 maj kl. 12:30. En matchstart som båda klubbar med supportrar har opponerat sig emot.

/Järnkaminerna & AIK-Alliansen