Stolthet är relativ

Dela gärna!

“Stockholms Stolthet” kallar vi gärna oss själva. Med all rätt. Men vi tycker nog att alla Djurgårdare nu inför dubbelderby (eller är det dubblishderby?) mot solnaluffarna kan tänka en stund på vad det innebär att vara DIF och varför vi är så mycket bättre än gnaget.

I Solna pågår just nu samma tankeverksamhet där ett patetiskt uselt aik desperat jagar efter halmstrån som på något sätt kan upprätthålla myten om att aik faktiskt fortfarande är bäst i galaxen. Men de börjar mer och mer inse att de är sopor, sopor som är hatade just för att de är sopor. Fula, inavlade sopor med tygmärken på.

Här är en liten lathund till det här med stolthet i DIF respektive aik.

DIF Solna aik
Järnkaminer Järnrustningar
Helgon Änglar
Mats Hejuharkemgutem
Galgar i kläder Galgar i gnagare
Djurgårdsandan Aik-stilen
Thåström Wells
Järn- och bamburör Uzi
Vi är med er överallt Vi är överallt
Ohly och Reinfeldt NSF
Järnkaninen Cameltoe-råttan(?)

Stolthet kommer som synes i många former och vi kompletterar varandra rätt bra, vi och gnaget. Det vi hellre skulle dö än att vara och förknippas med lyfter de upp som häftigt och gnagigt. Fine by us, säger vi. Ses imorgon gnagarsvin!