OBS! Ingen hets inför gnagetderbyt!

Dela gärna!

Vi har verkligen kämpat för att skriva något som kan höja temperaturen inför länsderbyt imorgon men inte lyckats. Pinsamt, vi vet. Anledningen är att vi tyvärr blivit avslöjade. Vi gillar ju gärna att peka finger i gnagets riktning och känna oss stolta för att vi är DIF (och därmed, bland mycket annat, inte gillar anala galgvåldtäkter och inte är en klubb helt utan principer och ramar). Då kan ni nog ana hur vi mådde när vi upptäckte den här gnagetbloggen av en före detta journalist.

Han klär ju av oss helt.

Det är klart han har rätt. Att vi har tagit lika många guld i fotboll de senaste åtta åren som gnaget tagit sedan Hitler gick in i Österrike är knappast relevant – det är vi som är lillebror. Att vi har en klack på Hovet som är ungefär vad gnaget tar in totalt på sina hemmamatcher är inget annat än ett uttryck för detta lillebrorskomplex.

Det är de som är stora stygga gnaget som kommer i tusental till bortamatcher på sin egen arena. Det är häftiga aik som lyckas med konststycket att kombinera underdogmartyrskap med storhetsvansinne – inte vi. Och även om gnaget konstant tycks blunda för allt från våldtäkter till kvinnomisshandel inom den egna organisationen så är det faktiskt ändå vi i Djurgår’n som har en hockeyförening som tillåter folk att uttrycka hat mot gnaget på sin hemsida (usch!). Klart DIF ska skämmas. Verkligen. Förlåt oss Kjell och alla andra gnagare som tagit illa upp för att vi inte förstår er storhet. Vi ber om ursäkt för alla hårda ord om “hybris” (och ja, vi lovar i fortsättningen att tro på det där med 400 000 aik:are – bara i Sverige), “fula brudar” och det där med att ni ibland kanske verkar tro er vara lite fräckare än vad ni faktiskt är.

Eller så kan man se det så här.