2010 summeras i intervjuer: Markus Bragge

Dela gärna!

Roligast i år: Helt klart slutspelet i hockeyn. Där lyckades vi skapa ett magiskt tryck från läktarna och så länge det sker är jag nöjd. Så det var helt klart något utöver det vanliga i dessa matcher. Men vi bjöds ju även på några sköna matcher på Stadion. Spelet mot Malmö FF och Örebro får man gå tillbaka så långt som 2005 för att minnas något liknande. Så det var kul att se på. Sedan var man även med på några sköna bortaresor. Av någon anledning tycker jag nästan Åtvidaberg borta var en av de roligaste, vet inte riktigt varför men det var en härlig resa som hade de mesta, utom 3 poäng då.

Vad jag ser fram emot 2011: Självklart är det Järnkaminernas 30-årsfirande man ser fram emot mest. Ska bli en riktigt intressant säsong och hoppas på en rejäl upprycking läktarmässigt, främst i fotbollen. Med i detta 30-års jubileum ingår ju alltså JK-dagen den 6/1. Men även första bortaresan som kan bli sjukt tung. Kommer själv boka in mig på denna resa när nästa lön kommer. Ska även bli intressant att forsätta följa hockey lagets väg mot slutspel. Trots att det går lite trögt nu är jag övertygad att det kommer vända och vi kommer hamna topp 8. Efter det kan allt hända och med det enorma trycket kan vi lyfta laget att gå riktigt långt. Men fotbollsäsongen kommer även den att bli väldigt intressant. Hoppas få se något nyförvärv inom kort så kan det nog bli riktigt bra. Men det är mest läktarmässigt man hoppas på en klar förbättring. Derbyna ser man ju såklart fram emot, även fast det hade varit skönare att slippa dem med ett gnaget i superettan. Denna säsong är det vi som har pressen på oss att vinna dessa. Sedan det viktigaste av allt, att arenafrågan får ett positivt svar och de första spadtagen kan tas. Men ja, ser egentligen fram emot allt, allt från när man står i 20 minus när träningsmatcherna drar igång i Februari till de härliga bortaresorna en varm sommardag och förhoppningsvis ett långt och lyckat slutspel i hockeyn! Tror i alla fall på ett grymt år med massor av DIF-framgångar!

DIF-önskan från tomten i år: JK-kombikortet är såklart årets julklapp. Så detta ska man nog kunna tjata sig till av sina föräldrar.

Medlem i JK: Ja, jag är medlem i JK och kommer att bli medlem även nästa år.

Favoritspelare 2010: Favoritspelare 2010, den är tuff men det står väl mellan Kasper Hämäläinen som visade sig vara en riktigt bra värvning eller Pa Dembo Touray som såg mycket stabilare ut iår. Dessutom har han blivit lite av fansens kelgris med härlig sång efter segrar. I hockeyn är det självklara valet Jimmie Ölvestad, så jag kör väl på det.

JK tackar Markus för intervjun och uppmanar honom och alla andra att hjälpa till med JK:s 30-årsfirande, till exempel genom att hjälpa Fabriken med tifot!