2010 summeras i intervjuer: Anders Holtenius

Dela gärna!

Roligast i år: Självklart njöt jag mycket av de dubbla derbyvinsterna. Jag hade dock svårt att hitta den riktiga glädjen i och med värvningen av Touma, och splittringarna som växte på grund av värvningen av honom. Annars är det som vanligt när man ser tillbaka på säsongen som har varit, många små minnen som man gärna ser tillbaka på. Gävle borta var rolig, bra fart i bussen. Kändes jävligt oldschool att åka dragspelsbuss och pissa i en hink. Helt klart ett minne. Malmö hemma var också en rolig match med en fin inramning.

Medlem i JK: Har varit medlem i några år tillbaka nu och kommer fortsätta att vara det ett bra tag framöver. Saker som jag tycker att JK kan ta tag i mer är bland annat att få upp medelåldern i klacken lite. Inget negativt med många unga i klacken, men det behövs äldre för få in “Djurgårdsmentaliteten” i oss yngre. Jag vill ha en lite tokigare klack med lite mer action, glädje och attityd och blandande åldrar. Hur man går tillväga för att få upp medelåldern vet jag dock inte, men även här är det väl så att folk drar folk. Kanske dags att väcka lite gamla minnen, byta tillbaka namnet till Blue Saints och göra en reclaim Sofia Stå aktion.

Favoritspelare i år: Jag gillar när unga spelare släpps fram så Hellquist ligger bra till där faktiskt. Hade önskat att Trimi fått chansen lite mer. Dembo är självklart en favorit också!

Förväntningar på den kommande säsongen: Har egentligen inga krav på resultat så här innan man sett värvningar och juniorer men jag vill se ännu lite mer hjärta och attityd från spelarna. Läktarmässigt så hoppas jag på bättre attityd och lite mer kaxighet bland folk i klacken, man ska inte stå och gömma sig i klacken. Jag hoppas också ett bättre bortaresande. Folk drar folk och med bra siffror på de första bortamatcherna och positivt surr på pubar och forum så är jag säker på att vi kommer hitta tillbaka till forna dagar. Jag förväntar mig också ett klartecken för att få hugga spaden i Östermalms IP. Summa summarum så är jag positiv!

JK tackar Anders för intervjun och uppmanar honom och alla andra att hjälpa till med JK:s 30-årsfirande, till exempel genom att hjälpa Fabriken med tifot!