Intervju inför derbyt: Micke Nylander

Dela gärna!

Derby mot gnaget i första omgången, gör det matchen ännu mer speciell?
Inte bara för att det är första omgången. Den här matchen är så jäkla het på grund av att det dels är premiär som sagt, men också för att DIF och Solna fyller 120 år och vi fyller 30 precis som Black Army. Vi slog dom båda gångerna förra säsongen och dessutom blev vi derbykungar under hockeysäsongen. Det är mycket som står på spel i denna match och därför är knuten i magen extra stor.

En del djurgårdare lever upp när det är derby, andra får ångest flera dagar innan. Vilken typ är du?
Både och. Jag mår dåligt dagarna innan och säkert när det är fyra-fem timmar innan matchstart, men sen när det närmar sig avspark så försöker jag leva upp och bidra till att hjälpa laget till seger och tysta råttorna på andra sidan.

Varför är egentligen ett derby mot gnaget så underbart att vinna och så hemskt att förlora?
Det finns så otroligt mycket hat oss emellan. Det är svårt för en utomstående att förstå det här, men som jag sa tidigare; båda föreningarna har verkat i 120 år, och supporterföreningarna i 30 år. Det är svårt att förklara känslorna. Lever man det inte förstår man det inte.

Vilket är ditt bästa derbyminne?
Tvinga mig inte att välja, haha. Cupguldet 2002 är en sådan match man älskar. 2003 spelade vi visserligen 3-3 mot sorkarna där de hämtade upp vår 3-0-ledning på de sista femton minuterna, men mitt sällskap den matchen var ingen mindre än Niklas Wikegård en bra bit upp på Södra läktaren. Minns hans laddade känslor och ilska när de kvitterade. Men som sagt, det är jävligt svårt att välja just en match.

Vad vill du säga till alla som ska ställa sig på Södra på måndag?
Även om det är nervöst så se till att ha jävligt roligt. Stå upp för DIF! Offra röst, lem och blod om det krävs för att vi ska vinna läktarkampen och på planen. Lyssna på de personerna som tilldelas mick då vi kommer ha ett PA på läktarna.

En annan viktig sak är att inte tjata ut vissa ramsor. Därför är det sjukt viktigt att lyssna på de som har mick. Vi behöver inte hoppa flera gånger under en match för att visa att vi inte är gnagarsvin, då tappar den ramsan sin tjusning.

Sist men inte minst: Älska DIF och hata Aik!