Mikael Nylander skriver om de senaste dagarnas händelser

Dela gärna!

Jag vill därför berätta för alla min syn på det som varit och framtiden. En poäng på sex inledande matcher är inte okej. Det tror jag inte någon, varken supportrar eller laget själva, skulle säga emot. Jag är av den principiella uppfattningen att jag aldrig tänker skrika på en tränares eller ledares avgång då jag anser att min uppgift är att jobba för att skapa bra stämning på de matcher DIF spelar. Men jag förstod ganska tidigt att någonting var på väg att hända redan på tisdagsförmiddagen.
 
Informationen om förändringen i den sportsliga organisationen nådde mig när jag satt på ett seminarium på riksdagen som handlade om fotbollshuliganism. Jag blev självklart glad att när DIF valde att göra ändringar så tog man in Magnus Pehrsson direkt. Magnus är en bra kille med stort Djurgårdshjärta och stor kunnighet. Så under onsdagen åkte jag ner till Kaknäs för att kolla in MPs första träning som manager/cheftränare.
 
I samband med träningens slut fick jag några minuter med Carlos Banda och jag väljer att delge er vad jag sa till honom, nämligen att jag är glad att han blir kvar i laget. Carlos har visat för oss supportrar att han ställer upp, om det så är på sin lediga tid, så ställer han upp och snackar med oss. Han har för mig visat stort hjärta för föreningen och sporten, vilket jag värderar enormt högt hos en ledare som ska verka inom DIF. Så jag är väldigt glad åt att Carlos är kvar. En snabb presentation och lyckönskningar hann jag ge MP också.
 
Det blev en bra förmiddag för mig på onsdagen innan det brann till igen och nyheten nådde mig om hotet som förekommit mot Stefan Alvén och hans familj. Jag tycker det är så beklagligt att en person ställer till det så mycket för andra supportrar, DIF Fotboll och framförallt för Stefan och hans familj. Jag blev, och är fortfarande, mycket ledsen över detta hot.
 
Nu har vi haft två turbulenta dagar. Det räcker nu. Vi har tagit en poäng på de sex inledande matcherna och det är inte okej. Det här måste vända och det nu. Därför är det så otroligt viktigt att vi alla strävar åt samma håll.
 
För att DIF ska lyckas vända på det här så krävs det stabilitet, tydlighet och trygghet. Detta gäller från styrelsen, kanslipersonal men också hela den sportsliga organisationen. Detta är A och O för att laget ska vända på den här situationen. Här har vi supportrar ett enormt ansvar att hjälpa till med detta. Visar vi att vi finns där, att vi står upp för DIF och ger allt vi kan för att stötta laget, då skapar vi också förutsättningar för att laget ska känna sig trygga. Jag hoppas att vi alla kan börja tänka ur ett långsiktigt perspektiv. Att sluta topp sex i år är kanske inte det rimligaste, även om det inte är en omöjlighet. Men jag tycker vi ska ta bort den pressen på laget, se till att undvika strecken och börja jobba långsiktigt med en tränarstab som vi tror på, med kanslipersonal som jag vet gör sitt yttersta med alla sina medel för att vända på dåliga siffror samt även vi bland supportrarna.
 
 Jag hoppas nu att vi alla supportrar kan knyta nävarna i fickan och ta tag i saken redan på lördag på Stadion. Vi, och då menar jag hela Djurgårdsfamiljen, behöver börja vinna matcher tillsammans!
 
Vi supportrar kan bidra till seger genom att skapa en bra stämning. Låt oss därför göra det. Köp din biljett till matchen på lördag om du inte redan har gjort det.
 
Nu släpper vi allt skit som varit och ser till att ta årets första trepoängare tillsammans!

Mikael Nylander
Ordförande Järnkaminerna