Ska Magnus Pehrsson vända trenden?

Dela gärna!

Det är säkert ingen som missat vad som hänt i Djurgården de senaste dagarna. Magnus Pehrsson plockades in redan nu som manager samtidigt som Carlos Banda blev assisterande och Lennart Wass lämnade DIF. Dessutom har sportchefen Stefan Alvén avgått efter att ha fått motta hotbrev.

På lördagen möter DIF Halmstad på Stadion i en match som är livsviktig för båda lagen. HBK har två poäng, DIF en. Magnus Pehrsson har stora visioner om fotboll i allmänhet och Djurgården i synnerhet. Mot Halmstad är det upp till bevis. Om den här säsongen inte ska bli lång och jobbig krävs det en seger.

Till matchen är Joel Riddez, Mattias Jonson, Christer Youssef och Kebba Ceesay tillbaka i truppen. Lagkaptenen Riddez, ledaren Jonson och spelsugne Youssef behövs verkligen.

Halmstad har inte alls imponerat i säsongsinledningen. Spanske tränaren Josep Clotet Ruiz (andretränare i Malmö FF ifjol) har ingen direkt stjärnspäckad trupp att tillgå men den ska ändå räcka till en placering strax under mitten. Han har plockat till sig tre landsmän från Real Madrids B-lag, men de har inte direkt glänst. Även målvakten Nauzet Perez och mittfältaren Ivan Diaz är spanjorer. Diaz saknas dock mot DIF och ersätts av Real-lånet Javi.

Längst fram spelade Marcus Olsson och Joe Sise senast när laget mötte Gefle. Båda två har gjort en del mål mot Djurgården de senaste åren. Kan ett försvar som just nu känns som en hönsgård hålla tätt mot dem på lördagen?

Notera att…

…Halmstad har fyra raka segrar mot DIF.

…i de fyra matcherna är målskillnaden 8-0 till hallänningarnas fördel.

…det är möjligt att Magnus Pehrsson ändrar spelsystem. Han har en förkärlek till 4-2-3-1.