Ska segersviten fortsätta mot Gefle?

Dela gärna!

Förra veckan, som var minst sagt händelserik, avslutades med säsongens första trepoängare. Det har varit mycket snack om MP-effekten och ska DIF till att ta sig över streckstriden är det bara för alla inblandade att hoppas.

Med segern i ryggen är det på söndag dags att besöka Gävle och Strömvallen. Gefle IF ligger just nu mitt i Allsvenskan med elva poäng. Senaste seriematchen var mot Helsingborg då de förlorade med 0-3. I cupen på onsdagen åkte de ut mot Brommapojkarna efter att BP vunnit med 3-1.

Detta blir den sjunde gången lagen möts på Strömvallen. I de tidigare mötena har Djurgården vunnit tre matcher, Gefle två och den senaste slutade oavgjort. Mattias Jonson var tillbaka efter skada och gjorde ett inhopp mot Halmstad. För att känna sig fräsch till söndagens match fick han vila i cupmatchen mot IFK Luleå. Går han in i startelvan på söndag?

Notera att…

… Mikael Dahlberg inte har gjort ett enda mål i Allsvenskan sedan 2008 – då gjorde han två.

… Jakob Orlov, som gjorde 1-1-målet senast lagen möttes på Strömvallen, leder Gefles interna skytteliga med 3 mål.

…Kennedy Igboananike ännu inte gjort något spelmål. Däremot har han satt tre straffar, 2-1-målet mot IFK Luleå inkluderat.