Första bortasegern mot formsvagt Mjällby?

Dela gärna!

Det har varit ganska lugnt nu för samtliga inblandade i Djurgården sedan 0-0-matchen mot Gefle för en vecka sedan. Nu väntar dock en betydligt mer intensiv vecka med match måndag, torsdag och söndag.

Måndagens motståndare Mjällby överraskade alla ifjol men har inte alls gått lika bra i år. Succéforwarden Moestafa El Kabir har visserligen gjort tre mål men är redan klar för Cagliari och verkar redan ha huvudet i Italien. Efter en överraskande 3-0-seger borta mot Norrköping har de förlorat tre raka mot svagt motstånd. Förlust hemma mot Trelleborg och borta mot Halmstad. Som om inte det vore nog blev Mjällby utslagna av division 1-laget Vasalund i cupen.

Magnus Pehrsson har inlett stabilt med tre raka matcher utan förlust även om motståndet inte varit speciellt imponerande. Mjällby borta blir definitivt ett kraftprov för att visa hur DIF står sig i allsvenskan. Dessutom är det en riktig sexpoängsmatch. Vid förlust kan det vara fem poäng upp till närmsta lag, vid seger går Djurgården förbi Mjällby och lägger sig ovanför strecken.

Lagkaptenen Joel Riddez fick två gula kort mot Gefle och är således avstängd på måndagen. Han ersätts förmodligen av Petter Gustafsson som också var den som blev inbytt efter utvisningen.

Notera att…

…Moestafa El Kabir gör sin sista hemmamatch för Mjällby.

…skadeläget i Djurgården verkligen ljusnat. Nu saknas endast Johan Oremo och Yosif Ayuba.

…matchen på Strandvallen förra året slutade med 3-0-seger för Mjällby efter två mål av Peter Gitselov.