DIF kan utnyttja naturgräset mot Elfsborg

Dela gärna!

Tabelltrean Elfsborg har ofantligt svårt att vinna när matcherna spelas på naturgräs. Hemma på Borås Arenas konstgräs blir det allt som oftast succé men på naturliga strån har det bara blivit tre segrar på hela förra säsongen samt årets säsongsinledningen.

DIF är å sin sida i brygga efter ytterligare en storförlust i Sölvesborg. Två stora individuella misstag och ett mönsteranfall från Mjällbys sida fastställde slutresultatet till 3-0. Till matchen mot Elfsborg är lagkaptenen Joel Riddez tillbaka för att förhoppningsvis ge ökad stabilitet till försvaret.

Hemvändaren Lasse Nilsson har gjort målsuccé i Elfsborg under de första matcherna. Han har gjort fem mål och dessutom svarat för två assists. Den andra proffsvärvningen David Elm har knåpat in två mål.

Förra säsongens match mellan lagen på Stadion slutade 4-4 efter en målkavalkad av sällan skådat slag. Prince Ikpe Ekong satte ett mål för DIF men orsakade också ett par baklängesmål. Kennedy Igboananike slog in kvitteringen på en hörna på stopptid.

Notera att…

…Elfsborg saknar båda sina mittbackar, Jon Jönsson och Martin Andersson, som är avstängda.

Joel Perovuo tabbade sig vid Mjällbys 2-0, blev utbytt i halvtid och lär inte starta mot Elfsborg.

…Boråslagets stjärnskott Niklas Hult blivit kallad “allsvenskans Messi”. Kan han leva upp till det på torsdagen?