En imponerande reseberättelse från Mjällby borta

Dela gärna!

…med en tur till alltid lika fula Kil där man fick tillbringa 3 timmar i väntan på tåget mot Göteborg, efter lite sömn på sistnämnda tåget så begav sig underskrivande ombord på ett tåg som skulle ta mig till Halmstad. Sagt och gjort.

 

I Halmstad blev det byte än en gång, nu i riktning mot Hässleholm. Efter att ha suttit på tåget i 20 minuter så ropar lokföraren ut att det är problem på något vänster och att vi därför var tvungna att åka i 30 km/h ett tag. Detta vad jag fattade som skulle vara ett litet tag var istället nästan 1 timme, så 55 minuter efter utsatt tid ankom man äntligen till Hässleholm. Då jag egentligen skulle haft skjuts ut till Strandvallen insåg jag här att jag ej skulle hinna till tiden jag sagt med chauffören skickade jag sms och sa att jag skulle ta kaffe och bulle-bussen ut till arenan istället. Klockan 17:12 skulle vi egentligen satt av mot Sölvesborg med tåget, dock som alltid när man befinner sig på ett SJ tåg och dessutom som har danskt blod i sig så blir det inte alltid som man blir. 17:12 ändrades ett flertal gånger och blev tillslut 17:30. När tåget satte av började det framstå för mig att jag ej skulle hinna med kaffe och bulle-bussen, och som sagt. 18:14, 4 minuter efter kaffe och bulle-bussen avgått från Sölvesborg kommer vi äntligen, efter en resa på ca 12 timmar fram.

 

Med 45 minuter kvar till matchstart börjar underskrivande rusa runt som en idiot i centrala Sölvesborg och knacka på bildörrar i hopp om att någon vänlig själ skulle ut mot Hällevik där arenan låg. Dessvärre fick man nej från samtliga, efter detta börjar jag gå mot vilket håll jag tror arenan kan ligga åt och möter en brandman. Frågar lite diskret hur man kommer till Hällevik, brandmannen kollar på mig och säger att det åtminstone är 1.5 mil ut dit och att det skulle ta ett bra tag utan bil eller cykel att ta sig dit, men han visar vägen åt mig.

 

Efter detta möte är klockan ca 18:25, frågar mig då vad fan man ska göra egentligen. Direkt intalar jag mig dock att jag fan inte åkt x antal jävla mil under 12 timmar för att komma fram till en jävla stad, vara 1.5 mil från arenan och inte försöka ta mig ut dit. Efter detta så börjar jag gåendes/springandes bege mig åt det hållet jag fått förklarat för mig att arenan låg. Efter ca 15-20 minuter kommer jag in på vägen till Hällevik och börjar springa resterande delen. För varje bil som åker förbi försöker jag lifta och för varje bil som åker förbi drar man blir man mer och mer lack. Efter jämna mellanrum ha kollat på klockan så kommer jag runt 19:40 fram till en loppisskylt, vid denna tidpunkt har man avklarat ca 1.2 mil på 1 timme och 15 minuter (nöjd), där stannar en bil och en äldre man går ut och sätter sig och fixar med skylten, jag ställer då frågan hur långt det är ut till strandhallen och hur man går dit. Mannen svarar då att han och hans fru ska åt det hållet och att jag kan få åka med, med en stor trötthet i hela kroppen, en stor ilska över alla jävla bilar som bara passerade och med värkande fötter efter 1.2 mils löpning/gång så sjunker jag in i bilen och åker resterande 2 km fram till arenan. 

 

Väl framme vid arenan går jag till entrén och finner att den är stängd, får då höra att jag skall till bortainsläppet och att dom skulle lösa det där. Väl vid bortainsläppet finner man en OV som drar ut sig att det är stängt och att jag ska till entrén och fixa in mig där. Efter att både jag, en polare och våra käre evenemangsansvarige Mats Jonsson förklarat för honom att jag åkt tåg 12 timmar, gått/sprungit i 1.2 mil och att det skulle lösa sig med betalning så får jag följa med till någon ingång på ena kortsidan, även här är det stängt och han säger då att ej finns hopp att komma in. När vi kommer tillbaka säger någon att en tjej sprang till säkerhetsansvariga (?) och hörde med honom hur det skulle göras. Hon kommer tillbaka och säger att det var ok att jag kom in och att det skulle ske gratis. Efter en visitering får man äntligen, efter 12 timmars tågresande och 1.2 mils gång/löpning komma in på arenan. 

 

Efter slutsignal, i en match jag inte vill prata om, så funderar jag på att dra mig mot Malmö och hitta något ställe att sova på tills tåget går hem på måndagmorgon. Några telefonsamtal senare har jag dock fått en plats i JKs styrelsebil och det blev färd mot huvudstaden på en gång. Hyll till det! 

 

Djurgårdens IF, land och rike runt

/Underdog på JK-forum