Micke Nylander: Det är vi som skapar en bra produkt

Dela gärna!

Det spelar ingen roll om vi pratar “huliganregister” eller katastrofala böter för att man uttryckt sig “kränkande” mot en domare. Det är dags för både klubbar och förbund att ta ståplatssupportrarnas röst på allvar!

När det kommer till relationen och kommunikationen mellan oss i Järnkaminerna och DIF Fotboll och Hockey så har jag absolut ingenting att klaga över. Jag tycker att vi har en bra dialog med varandra. Det som vi kan bli bättre på är att kommunicera ut mot alla våra medlemmar och övriga Djurgårdssupportrar det som vi pratar om internt.

De senaste dagarna har varit väldigt turbulenta på många sätt och vis. Telefonen har gått varm mest från journalister och övrig media. I sak tycker jag att detta är positivt, att låta oss supportrar komma till tals är otroligt viktigt. Media, och då tänker jag i detta fall främst på de stora tidningarna, uttrycker sig ofta om att vi ska stoppa “huliganismen som förstör vår fotboll”. Nu tycker jag inte att problemet är så stort som man vill göra sken av även om det har varit mycket den senaste tiden. Det är bara att kolla på antalet personer som förstör när det kommer 2,4 miljoner besökare och kollar på allsvensk fotboll. Men det är just detta jag vill trycka på, att media har ett enormt ansvar de också, om de verkligen vill att fotbollen ska vara fest, utan vandalisering och våld, ja då är det dags att börja rapportera om vad vi suppoerföreningar gör för att motverka problem, skapa bra stämning och därmed också bidra till att göra Allsvenskan (och elitserien i hockey) till en bättre produkt för SAMTLIGA besökare.

Detta är något som även politiker, förbund och klubbar behöver förstå också. Vi supportrar är jävligt bra på det vi gör – Skapa bra stämning både i syneffekt och ljudmässigt. Fabriken Stockholm och övriga tifoorganisationer framförallt i storstäderna är hur grymma som helst på att skapa underbara tifoarrangemang. Detta vill även den “vanliga” publiken ha, som finns på sittplats.

Det är därför jag tycker att alla instanser i samhället, inklusive förbunden, ska ta sig en funderare om man ska fortsätta skrämma bort ståplatspubliken eller om man borde göra tvärtom, börja prata med oss och aktivt jobba tillsammans för en bra supporterkultur som inte innebär att vi backar tiden med 50 år.

Ett lysande exempel på hur vi supportrar kan bli bortskrämda är den senaste debatten om anmälningar för att man skrikit något till en domare. Detta visar på vilken stor okunnighet det finns bland pamparna. För att få en större inblick i vad jag tycker i denna fråga föreslår jag att ni läser denna artikel på Nyheter24.

När det kommer till det så kallade “huliganregistret” så fortsätter arbetet med detta. Vi vill ha svar på en del frågor vilket också föranleder till att vår styrelse struntar i att det är klämdag utan kommer att sitta ner med DIF Fotboll idag fredag för att få svar på frågor. Vi kommer att återkomma i ärendet.

Med det vill jag passa på att önska er en trevlig långhelg.