Götetmatcher vi minns

Dela gärna!

De senaste bortamatcherna har gått ganska dåligt för DIF mot IFK Göteborg men sett över hela 2000-talet är det Stockholmsfördel i inbördes möten. Vi blickar tillbaka på tre riktigt minnesvärda matcher mellan lagen.

IFK Göteborg – DIF 1-3 2005

Matchen som i stort sett avgjorde guldstriden. Tobbe Hysén sänkte sitt (farsans?) favoritlag med två mål och den nyligen värvade sydafrikanen Siyabonga Nomvethe gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan. Allra mest kanske man dock minns Göteborgs Stefan Selakovics fantastiska målsumpning. Han sköt över trots att han hade öppet mål cirka en meter från mållinjen.

DIF – IFK Göteborg 2-1 2007

…och Tauer gör mål med sin röv“-ramsan härstammar från denna match. Tyske vänsterbacken, och numera kultfiguren, Jan Tauer vände ryggen till när Niclas Alexandersson skulle rensa bort en hörna. Resultatet blev 1-1 via tyskens bakdel och ett våldsamt firande bröt ut vid Lidingösidan. DIF vände matchen helt efter ett riktigt vackert långskott av Andrej Komac som tog i ribbans underkant och studsade innanför mållinjen.

DIF – IFK Göteborg 2-0 2010

Förutom derbysegrarna var den här matchen en av fjolårets skönaste. Djurgården lirade bra fotboll och publikfavoriten Philip Hellqvist fick göra mål i den första halvleken. Man trodde inte riktigt att DIF-försvaret skulle lyckas stå emot men alla på Råsunda (där matchen tyvärr spelades) exploderade när Kennedy Igboananike helt ostört fick nicka in en retur på sitt eget skott i slutet av matchen.