Djurgården i desperat poängbehov mot IFK Göteborg

Dela gärna!

Djurgården fick den första segern direkt när Magnus Pehrsson tog över laget men sedan har man fallit tillbaka i gamla mönster igen. Efter förluster mot Elfsborg och Mjällby samt uttåg ur cupen mot IFK Göteborg väntar just de sistnämnda på bortaplan när allsvenskan omstartar efter landslagsuppehållet.

Till måndagens match kommer DIF till spel med i stort sett fullt lag sånär som på blodproppsdrabbade Yosif Ayuba och avstängde Kebba Ceesay. Det återstår att se om Petter Gustafsson ersätter Ceesay eller om talangfulle Philip Sparrdal-Mantilla kanske äntligen får chansen.

I cupmatchen för två veckor sedan spelade Djurgården stundtals bra men utnyttjade inte lägena som kom. I stället avgjorde IFK Göteborg med ett sent mål av Andreas Drugge och nu är det bara allsvenskan som gäller. Måndagens match är, liksom alla resterande matcher i serien, en måstematch för DIF om det ska bli allsvenskt spel 2012.

Notera att…

Johan Oremo kan vara aktuell till matchen efter ett par pigga träningar, men lär antagligen få vänta någon omgång till.

…IFK Göteborg saknar Stefan Selakovic, Sebastian Eriksson och Adam Johansson men tidigare osäkra Erik Lund och Niklas Bärkroth är spelklara.

Kasper Hämäläinen och Joona Toivio startade i Finlands 5-0-förlust mot Sverige. Förhoppningsvis har de glömt den matchen nu.