Stärkt DIF tar sig an nykomlingen

Dela gärna!

Christer Youssef, Mattias Jonson, Kasper Hämäläinen och Philip Hellqvist. Där har ni målskyttarna i matchen mot Göteborg, Djurgårdens största bortaseger sedan Enköpingsmatchen 2003.

Självförtroendet, som lär ha varit sargat den senaste tiden, blev direkt lite bättre på Kaknäs och även bland supportrarna. Nu gäller det att inte gå på en mina direkt mot nykomlingarna Syrianska från Södertälje.

Det finns flera spelare med DIF-anknytning i motståndarlaget men lagkaptenen Johan Arneng är skadad och dessutom är Abgar Barsom avstängd efter ett gult kort mot Halmstad senast. Sharbel Touma är dock med. I övrigt är det främst anfallarna Dinko Felic och Peter Ijeh som DIF:s backar bör se upp med.

Jani Lyyski fick mot Göteborg kliva in bredvid landsmannen Joona Toivio efter att ha varit petad ett gäng matcher. Han gjorde det riktigt bra och lär få fortsatt förtroende. Den stora frågan i DIF är vem som ersätter avstängde Daniel Sjölund på innermittfältet. De hetaste tipsen är att Philip Hellqvist går ner från sin högerposition eller att Joel Perovuo kliver in från bänken.

Matchen är hyperviktig i streckstriden eftersom det i skrivande stund är fyra poäng upp till Syrianska för DIF. En seger skulle innebära ytterligare lite mer andrum.

Notera att…

…matchen spelas på Råsunda på grund av konsert på Stadion.

…Syrianska bara tagit poäng i en av sina bortamatcher (1-0-seger mot Trelleborg).

…DIF vann samtliga matcher på Råsunda förra säsongen och spelade 0-0 i premiärderbyt där.