DIF mot hemmastarkt Örebro på konstgräs

Dela gärna!

Efter en svag inledning på andra halvlek mot Syrianska släppte allt när bortalagets Omar Jawo visades ut och Joona Toivio rullade in den efterföljande straffen. 3-0 betydde andra raka segern, ja andra raka krossen.

Mot Örebro på torsdagen lär det bli betydligt tuffare. För det första har Örebro SK bara förlorat en hemmamatch. För det andra spelas matchen på konstgräs vilket brukar betyda att Mattias Jonson vilar. För det tredje riskerar lagkaptenen Joel Riddez att missa matchen efter skadan han ådrog sig mot Syrianska.

Något som försvagar ÖSK rejält är dock att lagets bäste spelare Nordin Gerzic saknas eftersom han är avstängd. Laget har annars bra form men 0-0 mot Halmstad senast måste ändå räknas som ett misslyckande.

Förra året förlorade vann hemmalaget med 1-0 när DIF kom på besök.

Notera att…

…Djurgården generellt sett har svårt borta mot Örebro.

Johan Oremo insjuknade precis innan matchen mot Syrianska och missar även torsdagens drabbning.

…ÖSK fortfarande saknar sitt forwardsess Andreas Haddad.