DIF sätts på prov mot allsvenskans skyttekung

Dela gärna!

Första segern i Örebro sedan 2004 var ett faktum efter att Joona Toivio och Kasper Hämäläinen gjort varsitt mål och vänt matchen till Djurgårdens fördel på torsdagen. DIF är nu över kvalstrecket – ska det bli fjärde raka segern när BK Häcken kommer till Stadion på söndagen?

För att vinna mot Göteborgslaget krävs det att backlinjen får stopp på den allsvenska skyttekungen Mathias Ranegie som öst in mål den senaste tiden. Han stod för ett hattrick när hans lag bortaslog Trelleborg med 4-1 och gjorde ett mål och två målgivande passningar när de vann hemma mot Halmstad senast.

Till söndagens match är frågan i Djurgården om Joel Riddez är tillbaka i startelvan trots att Petter Gustafsson ersatt honom bra sedan han klev ut skadad mot Syrianska. Dessutom, är Johan Oremo tillbaka på bänken? Det är perfekt läge för honom att komma in i spel ordentligt när Djurgårdslaget just nu andas självförtroende och framtidstro. Förstärks den känslan än mer efter söndagens match?

Notera att…

Joona Toivio lyckats med konststycket att som back redan ha gjort tre mål.

…Häckens hemvändare Dioh Williams gjorde sitt första mål för säsongen mot Halmstad.

…Förra årets match mellan lagen på Stadion slutade 0-3. Samtliga Häckenmål kom i andra halvlek.