Målglada serieledare kommer till Stockholm

Dela gärna!

Helsingborg leder serien på 31 poäng och har bara förlorat en match hittills i årets allsvenska. Det blir onekligen en tuff nöt att knäcka för Djurgården, seriens formstarkaste lag. Å andra sidan kom skåningarnas enda förlust hittills i just 08-området när Solna aik vann med 2-1 på Råsunda.

Fjolårets skyttekung Alexander Gerndt hade en ganska lång måltorka men gjorde två mål i derbyt mot Trelleborg förra veckan. Även Rasmus Jönsson och Erik Sundin har producerat så framåt har tränaren Conny Karlsson angenäma problem.

Djurgården har nu fyra raka segrar efter vinsten mot Häcken förra söndagen. Det är också ett, förutom sedan tidigare saknade Yosif Ayuba, helt friskt lag som Magnus Pehrsson kan ställa på benen. Frågan blir då om Petter Gustafsson får fortsatt förtroende i startelvan eller om lagkaptenen Joel Riddez får tillbaka sin plats.

Trots segertåget har anfallsparet Christer Youssef och Mattias Jonson gått mållösa från planen tre matcher i rad. Startar Johan Oremo eller Kennedy Igboananike på måndagen?

Notera att…

…Helsingborg har överlägset bäst målskillnad i serien.

…HIF:s mittback Peter Larsson gjorde båda målen när laget besegrade Halmstad med 2-1 senast.

…den senaste matchen mellan lagen slutade 3-3 i augusti förra året.