Dags för returmöte med serieledarna

Dela gärna!

Det blev varsin halvlek och varsitt mål när Djurgården och Helsingborg möttes för en vecka sedan. Philip Hellqvist fick ohotad trycka in ett hårt slaget inlägg från Daniel Sjölund i den första halvleken. I den andra tog gästerna över och Alexander Gerndt satte en retur till 1-1.

På måndagen ställs lagen mot varandra igen, den här gången på Olympia i Helsingborg. Det har de senaste åren varit en arena DIF trivts på. Det har bara blivit en förlust där de senaste fem åren och den kom 2008.

I Helsingborg lär Erik Sundin få spela från start på bekostnad av unge Simon Thern som inte imponerade på Stadion och byttes ut tidigt. Sundin är tillsammans med Rasmus Jönsson och Gerndt livsfarliga framåt men Djurgårdens mittbackar Jani Lyyski och Joona Toivio imponerade senaste och höll effektivt undan skåningarnas anfallare.

En DIF-seger är extra viktig efter att lagen precis bakom, Trelleborg och IFK Norrköping, tog viktiga poäng i helgen.

Notera att…

…DIF värvat danske yttern Peter Nymann, 28. Han lär dock inte vara spelklar redan till måndagens match.

…Alexander Gerndt psykades rätt rejält av Djurgårdsklacken på Stadion. Helsingsborgssupportrar har hotat göra detsamma mot Mattias Jonson.

…Gerndt gjorde hattrick i förra årets 3-3-möte på Olympia.