Viktiga poäng på spel mot formsvagt Mjällby

Dela gärna!

Tre chanser, tre mål. Så kan man sammanfatta Helsingborgs match mot Djurgården i måndags. För DIF:s del fanns det massor av chanser i den första halvleken. Ingen av dem togs till vara på av till exempel Mattias Jonson och Sebastian Rajalakso.

På lördag kommer nästjumbon Mjällby, som rasat ihop sedan målkungen Moestafa El Kabir lämnade landet, till Stadion. Det är dock lite av en sexpoängsmatch eftersom det bara skiljer fyra poäng mellan lagen, mellan 15:e och 11:e plats.

Mot HIF fick Petter Gustafsson spela till vänster i backlinjen och han var en av lagets bästa spelare. Frågan är om lagkaptenen Joel Riddez ändå är tillbaka i startelvan mot Mjällby eller om han får börja på bänken igen.

I övrigt lär det inte bli några större förändringar i DIF-elvan, även om en förändring bland anfallsparet Jonson och Christer Youssef kan vara aktuell då ingen av dem producerat något framåt den senaste tiden.

Notera att…

…Mjällbys anfallare David Löfquist är avstängd.

…Djurgården värvat dansken Peter Nymann och burkiniern Adama Guira. Båda är dock spelklara den 1 augusti.

…DIF förlorade bortamatchen mot Mjällby med 3-0 och två mål av El Kabir.