Ohly & Reinfeldt i kristallkulan: Malmö borta

Dela gärna!

Inför invasionen av Malmö den 30 juli kikar Ohly & Reinfeldt i kristallkulan och siar om hur saker och ting kommer arta sig i Köpenhamns Södertälje – Malmö. Givetvis kommer vi att följa upp efter att helgen är över för att se hur mycket sanning det låg i spådomarna.

Resan ner
Då nedresandet sker i vågor, några så tidigt som på torsdagen och andra direkt på lördagen, blir det en något splittrad ditresa för 2000-3000 DIF. Antagligen kommer de första rapporterna om internationella luftfartssabotage dyka upp fredag förmiddag för att sedan kulminera i upprörd landsortspress när JK-bussens resenärer kört toplessconga i Värnamo.
Snackisen: Hade det verkligen gått ut en varning på förhand till flygbolagen om att många djurgårdare skulle flyga söderut?
Skandalen: En JK-bussvärd hoppar av resan på vägen sedan en collie rapporteras ha fastnat i en brunn i Markaryd.

Köpenhamn

I staden Malmö så desperat vill vara samlas på fredagkvällen ungefär en tredjedel av de djurgårdare som totalt åker ner till själva matchen. Stillsamt ölhäng i kontinental värme vid Nyhavn går snart över i djurgårdssånger som får förvånade magväskedanskar att inse att det är viss skillnad på Stockholms Stolthet och supportrar till fotbollsvärldens HV71 – FC Köpenhamn. Framåt midnatt sprids alla blåränder ut över stan för att uppleva de saker Danmark är känt för; brudarna (snygga som i Sverige, perversa som i Tyskland), ölen (god som i Sverige, billig som i Tyskland) och nattlivet (brett som i Tyskland, skönt som i Tyskland).
Snackisen: Surret handlar mest om stories från de som var med mot FCK på Parken. Vanligaste frasen blir “Skoja inte maaan, danskarna snackar om det fortfarande”.
Skandalen: En djurgårdare kommer direkt från stugan på Gotland och har glömt bort att byta om. Ed Hardy-linnet och trekvartsprasselbrallorna döms ut illa kvickt.

Malmö, innan match

På Lilla Torg (skönt hanterande av svenska språket, danskjävlar reds. anmärkning) samlas fler djurgårdare än vad man vågat hoppas på. Strax innan första krogen öppnar klockan 11 står ett gäng äldre djurgårdare som gamar utanför uteserveringen och väntar på insläpp. Yngre förmågor ansluter snart och det dröjer inte länge både bärs och rosé börjar sina. Skön stämning, och frågan “Gillar du tifo?” ställs till varenda dam som passerar uteserveringarna.
Snackisen: En förfriskad djurgårdare ser sig omkring i Malmö och utbrister “Har vi inte lämnat Midsommarkransen än?”
Skandalen: En djurgårdare frågar i vilken stadsdel han befinner sig, skåning skäller ut honom och förklarar att det heter .

Matchen Malmö FF – Djurgårdens IF

Strax innan avspark är det bekräftat att vi är fler på Swedbank Stadion än vad något bortafölje någonsin har eller kommer att vara. Alkohol har satt sina spår på oss men det är inget snack; Djurgårdsfamiljen sjunger upp och överröstar iffiff rejält. Matchen slutar 1-1 efter att ena laget satt press och rullat boll medan det andra fokuserat på passningsspel och tryck på bollhållaren.
Snackisen: “Vi är bra på läktaren men sett till antalet borde vi vara bättre.”
Skandalen: Gubben med skinnpung står fortfarande kvar vid insläppet sedan 2009 och erbjuder ungdomsbiljetter till alla under 34.

Efter matchen

Viss förvirring råder bland djurgårdare som inte åker hem direkt. Stanna kvar i Södertä… Malmö? Åka över till Köpenhamn? Kolla på Helsingborgs Tegelbruk och se var Stockholms Stadions tegel kommer från? Problemet löser sig snabbt eftersom alla alternativ erbjuder många djurgårdare och garanterat skön bortareseurspårning. Framåt småtimmarna har nya djurgårslegender skapats och planeringen inför nästa bortaresa är i full gång.
Snackisen: Ska tydligen finnas ett café som serverar öl?
Skandalen: Rikard Norling är ute och svirar efter matchen, hävdar att Malmö är Europas Aik.

 

Hemresan
Ssssshhhh. Försöker sova. Fuck off. Kan nån släcka? Kan nån sänka Exstas?
Snackisen: Har någon verkligen flugit hem med Malmö Aviation?
Skandalen: Jan Majlard har fått ett fas tre-vikariat som krönikör på SVD och försöker hitta något kring DIF att rasa över. Han ringer sin vän Lennart Ekdal för råd, Lennart har dock inte tid att koka ihop något om fotbollssupportrar den här gången, han har en Amarone att korka upp.

Kom tillbaka efter malmöresan för uppföljning på denna kristallkula.