Malmö fyllt av självförtroende mot försvagat DIF

Dela gärna!

Det blev en ganska orättvis förlust senast mot Elfsborg trots mängder av chanser, bland annat ett par ribbträffar. Men Boråslaget fortsatte att visa sin frustrerande effektivitet och kunde vinna med 2-1.

Malmö kommer till matchen mot Djurgården stärkta av 1-0-segern i Champions League-kvalet borta mot Glasgow Rangers. Frågan är dock hur pass väl skåningarna kan motivera sig till det allsvenska mötet när det väntar Champions League-retur redan på tisdag.

DIF kommer att till stora delar ställa en ny backlinje på benen. Petter Gustafsson och Kebba Ceesay är avstängda samtidigt som Joel Riddez fortfarande är sjuk. Det öppnar för Emil Bergström och för unge Philip Sparrdal-Mantilla som ännu inte gjort sin allsvenska debut.

För Mattias Jonson, som klev av med en lårkaka mot Elfsborg, ser det däremot försiktigt positivt ut. Han kanske kan vara med i truppen i alla fall, och det skulle onekligen behövas.

Notera att…

…Det kommer att minst vara över 2000 Djurgårdare på plats, det största allsvenska bortaföljet i år.

Agon Mehmeti klev av i CL-matchen senast och det är osäkert hur läget är med honom.

Rikard Norling lär välja att vila en del spelare inför den så grymt viktiga returen mot Glasgow Rangers på tisdag.