Peaka i rätt tid på lördag

Dela gärna!

 Få saker är så roliga som att åka till en håla och dominera den med blåränder. Nu är det äntligen dags igen och Malmö står på menyn. Hur många vi blir exakt återstår att se men vi vet att vi lär bli många och vi vet hur bra vi kan sjunga på bortaplan.

Vi måste ändå vara ödmjuka inför uppgiften och inse att det inte går automatiskt – varenda djurgårdare i Malmö måste bidra. Gör vi det, och ser till att hålla ihop innan, under och efter match, så kan det här bli en ruggig läktarshow från vår sida. Vi sjunger upp på Lilla Torg och till arenan bär vi med oss det vi djurgårdare antagligen är bäst på i Sverige när vi är på rätt humör – att låta helt förjävligt högt på bortaplan. 

Vi kan rabbla tunga bortainsatser hur länge som helst; Europamatcherna mot FC Köpenhamn eller Shamrock är två bra exempel på vad tusentals taggade djurgårdare kan åstadkomma. Ljudtopparna mot Norrköping för några år sedan. Ja, ni vet. Surra med folk i din omgivning och runt omkring dig fram till matchen på lördag, minns de sjukt tunga insatserna vi levererat på arenor i Sverige och övriga Europa. 2000-3000 djurgårdare i Malmö ska bli en av de klassiska läktarinsatser som hamnar på folks topplistor i många år framöver.

Förutom att sjunga högt och oavbrutet för Djurgår’n gäller det att undvika den klassiska bortaresefällan – att peaka för tidigt. Ja, det är gott med bärs, och ja, en fredag i Köpenhamn kan fördärva den bäste. Men vill vi se till att leverera så bra som vi vet att vi kan och därmed fullständigt sjunga ut Malmö gäller det att tajma urspårningen lagom till match och inte för tidigt.

Lyckas vi med detta ska vi kunna sjunga ut Malmö fullständigt och få det att låta DIF över hela stan innan och efter match. Ta ditt ansvar och sjung för Djurgårdens IF så blir det här en match att minnas.