Inkastade föremål kommer aldrig att vara acceptabelt

Dela gärna!

Med anledning av gårdagens händelse så vill vi göra följande uttalanden.

Järnkaminerna åkte ner till Malmö för att fira 30 år som supporterförening. Redan i torsdags var ordföranden på plats i Malmö och hade då ett mycket bra och givande möte med Malmös supporterpolis. Polisen lyssnade på våra önskemål om samlingen på Lilla Torg samt marschen till Swedbank Arena.

Firandet började redan på fredagen på andra sidan sundet i Köpenhamn och blev väldigt lyckat för dom som var på plats. Festen fortsatte sedan på lördagen och även då var det väldigt uppsluppen stämning med mycket glädje och sång.

Det som sen inträffar på läktaren är inte och kommer aldrig att vara acceptabelt. Oaktat vem eller vilka som slängde in smällarna på läktarna och planen. Vi har sedan länge tagit avstånd från inkastade föremål och kommer att fortsätta göra allt för att ALLA ska förstå att det inte är okej.

JK jobbar ständigt för en positiv läktarkultur där ståplatsen kan bevaras, där rivaliteten till det andra laget bibehålls och kärleken till det egna laget stärks.

Detta arbete försvåras när det finns enskilda individer som beter sig som idioter och förstör årets helg för tusentals djurgårdare. Det gör oss samtidigt ännu mer motiverade att kämpa i kampanjer såsom Positivläktarkultur.se.

Vi tar avstånd från smällare, som både skadar Djurgårdens och dess supportrars anseende. Vi uppmanar alla att stå upp för DIF och vara med i kampen mot problemen – för en positiv läktarkultur.

/Järnkaminernas styrelse