Vi lever än!

Dela gärna!

Händelserna i lördags har gjort att Järnkaminerna har fått agera en hel del. Hela söndagen gick till att prata med olika instanser så som polis och personer inom DIF. Jag tog även telefonkontakt med samtliga ledamöter i JK för att kolla upp hur de tycker att vi ska gå vidare. Ikväll har vi styrelsemöte, detta kommer då att diskuteras. Klart är i alla fall att ingen av oss kan acceptera de smällare som förstörde matchen och vårt firande i lördags.

Igår måndag satt jag i ett flera timmar långt möte med representanter från DIF. Vi diskuterade hur vi på bästa sätt ska kommunicera ut vad som händer. Det känns väldigt viktigt att vi gemensamt förstår varandras synpunkter och är överens. Även här kan jag konstatera att ingen gillar de här smällarna och inte vill se dom på våra läktare. Resultatet av det här mötet kommer att märkas. Måste dock säga att jag är väldigt tacksam gentemot DIF som lyssnade på mitt önskemål att sitta ner och diskutera problematiken kring detta.

Idag åkte jag, efter kontakt med tränarna, till Kaknäs för att prata med hela laget. Vad jag sa ordagrant låter jag stanna där, men det handlar om att informera om att vi i Järnkaminerna inte står bakom användandet av de här smällarna. Laget lyssnade på vad jag hade att säga och det kändes enormt skönt att få det snacket.

En text och lite uttalanden överallt är inte tillräckligt för att visa vår ståndpunkt kring själva sakfrågan. Vi måste agera ännu mer, vilket kommer att göras. Redan i eftermiddag kommer Dan Blomberg, vice ordförande, sitta i ett program på Sveriges Radio och prata om händelserna i lördags.

Där är det viktigt att återigen belysa problematiken. I lördags var det någon eller några få idioter som förstörde för oss alla. Rubrikerna, artiklarna och bilderna från händelserna målade upp en bild för allmänheten att vi alla Djurgårdare på plats var där för att stöka. En bild med flera poliser som bevakar den stora massan ger en skev syn på denna incident. Varför var det ingen som rapporterade om sången, festen och dansen som tog vid efter att det stod klart att matchen var avbruten? Match eller ej – vi sjöng i 90 minuter! Det är alltid en liten minoritet idioter utan stöd från någon supportergruppering som förstör – det är dags att det är den bilden som kablas ut!

För det är ett faktum, supporterkulturen dog inte i lördags – Vi lever än!

/Micke Nylander