Tuff hemmamatch – men DIF slipper Wanderson

Dela gärna!

Det blev minst sagt ett antiklimax i Malmö förra lördagen. Baklängesmål direkt och sedan avbruten match. På söndagen har förhoppningsvis Djurgårdsspelarna lagt det hela bakom sig och kan komma fullt fokuserade till mötet med Gais.

“Makrillarna”, som normalt sett brukar skörda ganska sparsamt med framgångar, placerar sig just nu på en fjärdeplats och är bäst i Göteborg. Men Wanderson, kanske allsvenskans bäste spelare, är en stor anledning till succén och han saknas i söndagens match. Detta eftersom han, agenten och klubben inte verkar vara helt överens om en fortsättning ännu.

Djurgården saknade en del spelare senast i Malmö men till söndagens match är Kebba Ceesay och Petter Gustafsson ändå tillbaka från sina avstängningar. Det betyder antagligen att varken Emil Bergström eller Daniel Jarl tar plats i startelvan. Kanske får de inte ens plats på bänken eftersom nyförvärven Peter Nymann och Adama Guira lär ta plats i matchtruppen när de nu är tillgängliga för spel.

DIF har haft svårt för Gais en längre tid och som bäst mäktat med oavgjorda resultat allt som oftast. Kan det bli ändring på det på söndag?

Notera att…

Johan Oremo sent fick lämna återbud till Malmömatchen och det är oklart om han är tillbaka mot Gais.

…Petter Gustafsson nyligen tecknade ett nytt tvåårsavtal med DIF.

…Gais sålt mittfältaren Johan Mårtensson till Utrecht och inte haft samma bra mittfältsspel sedan dess.