Örebro kommer till svårspelade Stadion

Dela gärna!

Örebro har bara plockat en poäng på Stadion på hela 2000-talet. På söndagskvällen ska DIF försöka se till att det fortsätter att vara så.

Närkelaget var tippade att blanda sig i guldstriden men det gick inte alls bra för dem under våren. På senare tid har de dock börjat klättra igen och de har tre raka segrar med en målskillnad på 7-0.

För Djurgårdens del blev det en sen men en ack så välförtjänt poäng när Petter Gustafsson nickade in nyförvärvet Peter Nymanns inlägg på stopptid mot Gais. Danske Nymann imponerade stort i sitt tidiga inhopp och mycket talar för att han startar mot ÖSK.

DIF saknar dock Mattias Jonson (som byttes ut mot Nymann senast) som återigen är skadad. Frågan är om det blir något mer spel för kämpen. I söndagens match lär i stället Christer Youssef och Kennedy Igboananike starta – om inte Philip Hellquist eller Johan Oremo är tillräckligt friska för att spela.

Senast lagen möttes vände Djurgården 0-1 till 2-1 på Behrn Arena.

Notera att…

…Joel Perovuo lämnat Djurgården för finska HJK Helsingfors.

…Örebro har haft skadeproblem i backlinjen hela säsongen. Förre DIF-spelaren Patrik Haginge tar dock en av mittbacksplatserna på söndag.

…nyförvärvet Adama Guira imponerade i U21-matchen senast och kan få mer speltid i a-laget.