Läktarmanifestation för Svensk Fotboll

Dela gärna!

Svensk fotboll har problem. Den misshandlas av enskilda individers illdåd, svartmålas av opportunistisk media, bestraffas kollektivt av förbundet och åtstramas av populistiska politiker. Att media fördömer läktarvåld är positivt. Men en oproportionerlig uppmärksamhet i media i kombination med en helt ny inställning till när en match bör avbrytas slungar oss allt snabbare in i en utveckling vi inte kan stoppa. Vi får inte låta en orimlig medial exponering beskriva sällsynta läktarincidenter som om dessa vore ett präglande inslag i svensk fotboll.

Det är aldrig ok att kasta in en smällare på planen eller mot en funktionär och vi har alla ett ansvar för att skapa en kultur i vilken det är just oacceptabelt. Men ett inkastat föremål är inte tillräckligt för att rättfärdiga en medial rapportering, en politisk hetsjakt eller godtyckliga förbundsbeslut som samlat målar upp bilden av att svensk läktarkultur inte är fantastisk eller att läktarvåldet eskalerar!

Under omgång 24 och 25 sluter vi upp i den nationellt omspännande manifestationen för Positiv läktarkultur. Svenska läktare kommer att under matchernas första 10 minuter att vara tysta.

Vi är tysta för att visa vilken framtid vi går till mötes om hetsjakten och den oproportionerliga mediarapporteringen fortsätter, mot läktarvåld och för en positiv läktarkultur.

För oss Djurgårdare omfattar den här manifestationen DIF-Trelleborg på Stadion 11/9 (där DIF har ett särskilt förmånligt biljetterbjudande och JK kommer satsa lite extra, mer info kommer) samt derbyt Solna Aik-DIF på Råsunda 19/9.

mer information kommer, tills vidare går det att läsa mer om kampanjen på www.positivlaktarkultur.se, gå gärna in och “Gilla” Positiv Läktarkultur på Facebook också.