DIF ska försöka klippa Häcken

Dela gärna!

Uddlösheten kontra effektiviteten fällde avgörandet när Djurgården förlorade mot Örebro för en vecka sedan. Det krävs att målen börjar trilla in för någon av anfallarna om det här inte ska bli ytterligare en 2009-höst för DIF.

Mattias Jonson saknades mot ÖSK och kommer efter ett bakslag i rehabträningen inte att vara med mot Häcken heller. Självklart ett tungt slag och nu läggs all press på Johan Oremo, Christer Youssef och Kennedy Igboananike. Det var längesen någon av dem levererade.

Häcken har å andra sidan gjort succé och anfallstrion med René Makondele, Mathias Ranegie och John Chibuike dominerar totalt för göteborgarna. Efter att de förlorade mot DIF på Stadion (efter ett sent mål av Oremo) tog laget fyra raka segrar innan Örebro vann med 4-0 hemma på Behrn Arena. Senast blev det dock seger, med 1-0 borta mot jumbon Halmstad.

Häcken borta har varit en svår match för Djurgården de senaste åren. Ifjol var det premiären, som dock var flyttad till Borås, och även 2009 blev det förlust. Senaste segern på Rambergsvallen kom 2006 (Häcken låg dock i superettan 2007-2008).

Notera att…

…DIF:s backlinje effektivt lyckades plocka bort skyttekungen Mathias Ranégie från matchen på Stadion tidigare i år.

…Rambergsvallen håller för spel trots att arenan delvis brann för ett antal veckor sedan.

…Häckens viktige mittfältare Jonas Bjurström är avstängd.