Kärlek, passion och glädje 11/9 på Stadion

Dela gärna!

Nästa hemmamatch spelas på anrika Stockholms Stadion söndag den 11 september 16.30. Utan att bli för sentimental kan man konstatera att det är en av relativt få hemmamatcher vi har kvar på världens vackraste arena. Oavsett om vi flyttar till ny tillfällig hemvist 2013 eller 2014 gäller det att ta tillvara på de tillfällen vi har kvar att uppleva det som för de flesta av oss är de bästa dagarna i våra liv – de helt vanliga fantastiska hemmamatcherna när vårt fina Djurgårdens IF tar emot nåt bonngäng från Trelleborg, Göteborg eller annan gärdsgårdskommun.

Tillbaka till grunderna
Mot Trelleborg den 11 september vill Järnkaminerna påminna lite extra om varför vi gör det vi gör; det handlar om Djurgårdens IF – alltid, oavsett, och att markera att vi har och vill fortsätta ha en levande och högljudd ståplats som stöttar DIF.
Låt oss göra det helt jävla övertydligt mot Trelleborg.
Sjung lite högre än du brukar göra, var lite hårdare mot de som inte sjunger, visa med kropp och röst vad Djurgårdens IF innebär för dig, låt spelarna känna en massiv Djurgårdsfamilj i ryggen som sjunger fram dem. Matchen inleds med tio tysta minuter (mer info längre ner eller här) vilket kan och ska skapa en enorm kontrast när vi ger allt för DIF resterande 80 minuter.

Biljetterbjudande i DIF-shoppen
Vi rekommenderar alla som inte har biljett att skaffa redan nu. Och har du redan biljett är det bara att börja sprida ordet och locka alla som kallar sig DIF till Stadion 11 september. Ett perfekt sätt att göra detta är att utnyttja DIF:s extremt förmånliga biljetterbjudande på sektionerna G-L om du handlar i DIF-shoppen på Nybrogatan 20.
Mer om exakt hur vi ska visa upp vår kärlek till Djurgårdens IF och Stadion den 11 september kommer, men börja gärna haussa den här matchen redan nu. Det är dags att vi tar oss själva i kragen och går tillbaka till grunderna i det vi håller på med – kärlek, passion och glädje.

Tio tysta minuter för svensk fotboll
Den här matchen omfattas också av den manifestation som organiseras av Positiv Läktarkultur och innebär att de första tio minuterna av matchen ska vara tysta i protest mot de som vill skada svensk fotboll genom att slänga in föremål på planer, bryta matcher och kollektivbestraffa publik och klubbar eller överdriva och sensationalisera negativa händelser i media. Med tio tysta minuter och sedan massivt ovillkorligt stöd till Djurgårdens IF har vi en lysande möjlighet att visa vikten av en levande ståplats och stödet vi kan ge föreningen vi älskar.

SES PÅ STADION 11 SEPTEMBER – KÄRLEK, PASSION, GLÄDJE!